Mail instellen

Hoe stel ik mijn mail in in Outlook

Door deze stappen te volgen kunt u gemakkelijk uw e-mail instellen in Outlook
Outlook voor Windows

Stap 1: Start Outlook op. Als Outlook is opgestart druk dan op Bestand links bovenin. Ga dan naar info en druk op Account toevoegen.

1

Stap 2: Vul het e-mailadres in van het account dat u toe wilt voegen. Nadat u dit heeft gedaan gaat Outlook proberen automatisch de instellingen te laden. Als u uw e-mailadres in heeft gevuld druk dan op Verbinding maken.

2

Stap 3: Nu wordt u gevraagd om een Wachtwoord. Hier moet u het wachtwoord gebruiken die u normaal gebruikt om in het ingevulde e-mailadres in te loggen. Als u het wachtwoord heeft ingevuld druk dan op Verbinding maken.

Als u dit heeft gedaan is uw e-mailaccount toegevoegd en stuurt Outlook u een test-bericht om te controleren of het werkt.

5alt

 

Als u de bovenstaande stappen heeft uitgevoerd en u krijgt een foutmelding of ziet u het test-bericht niet, volg dan de onderstaande stappen.

Stap 1: Druk op Bestand en ga naar Info. Druk vervolgens op het knopje met Accountinstellingen. Nu komt er een menu naar beneden waar u op Serverinstellingen moet drukken.

Stap 2: Controleer of de instellingen bij Inkomende e-mail goed staan. Dit zijn de correcte instellingen die er moeten staan:

 • Bij Gebruikersnaam moet uw e-mailadres staan.
 • Wachtwoord moet het wachtwoord zijn dat u gebruikt om in te loggen in het bovenstaande e-mailaccount.
 • Wachtwoord onthouden kunt u zelf kiezen of u deze aan of uit wilt hebben. Dit is niet van belang om het probleem te verhelpen.
 • Server moet mail. gevolgd door uw domeinnaam zijn (voorbeeld: mail.domeinnaam.nl)
 • De Poort kan verschillend zijn, omdat IMAP en POP3 een andere poort hebben. De poort voor IMAP is 993 en de poort voor POP3 is 995. Wij raden u aan om IMAP te gebruiken. U moet dan poort 993 gebruiken.
 • Bij Versleutelingsmethode heeft u keuze uit meerdere opties. U moet SSL/TLS kiezen.
 • Verder staat er nog een vakje. Hier staat Aanmelding via beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) vereisen. Deze moet u niet aanvinken.

Stap 3: Als u dit allemaal heeft gecheckt of rechtgetrokken druk dan op Uitgaande e-mail. Hier staat weer een aantal instellingen die u moet controleren. Dit zijn de correcte instellingen die er moeten staan:

 • Server moet mail. gevolgd door uw domeinnaam zijn (voorbeeld: mail.domeinnaam.nl).
 • De Poort moet 465 zijn. Dit is nodig voor het verzenden via de SMTP server.
 • Bij versleutelingsmethode heeft u keuze uit meerdere opties. U moet SSL/TLS kiezen.
 • Time-outs voor server kunt u zelf instellen. Dit is niet van belang om het probleem te verhelpen. De waarde die er al in staat is voldoende.
 • Bij het vakje Aanmelding via beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) vereisen moet u zorgen dat het niet aangevinkt is.
 • Het vakje Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist moet u zorgen dat het aangevinkt is. Hierna moet u de Eerste optie kiezen die eronder staat.
Outlook voor MacOS

Zodra u Outlook op MacOS voor het eerst opent krijgt u de vraag om een e-mailaccount toe te voegen. Als u dit venster al hebt gesloten of al een account erop heeft staan kunt u via deze stappen een nieuw account toevoegen.

Stap 1: Open Outlook en druk links bovenin op Outlook en dan vervolgens op Voorkeuren.

Stap 2: Druk op Accounts en daarna op de blauwe knop met E-mailaccount toevoegen.

Stap 3: In het volgende scherm wordt u gevraagd om uw E-mailadres. Vul hier uw e-mailadres in en druk daarna op Doorgaan.

Stap 4: Op het volgende scherm wordt er gevraagd om een aantal gegevens. Hier wordt uitgelegd wat u in moet vullen:

 • Type moet IMAP zijn.
 • E-mailadres moet het e-mailadres zijn dat u toe wilt voegen.
 • Gebruikersnaam moet hetzelfde e-mailadres zijn die u bij E-mailadres heeft ingevuld.
 • Bij Wachtwoord moet u het wachtwoord invullen die u gebruikt om in te loggen op dit e-mailadres.
 • Bij Server voor inkomende e-mail moet u mail. gevolgd door uw domeinnaam invullen (voorbeeld: mail.domeinnaam.nl), bij de Poort moet u 993 inullen en het vakje SSL gebruiken om verbinding te maken moet aangevinkt zijn.
 • Bij Server voor uitgaande e-mail moet u mail. gevolgd door uw domeinnaam invullen (voorbeeld: mail.domeinnaam.nl), bij de Poort moet u 465 inullen en het vakje SSL gebruiken om verbinding te maken moet aangevinkt zijn.

Als u dit in heeft gevuld druk dan op Account toevoegen.

Stap 5: Nadat u op Account toevoegen heeft gedrukt is uw account succesvol toegevoegd. Nu kunt u kiezen tussen Een ander account toevoegen om nog een account toe te voegen of Gereed om door te gaan naar uw nieuw toegevoegde e-mailaccount.

Outlook voor Mobiele telefoon

Stap 1: Open de Outlook app. Zodra u de app voor het eerst opent krijgt u het onderstaande scherm te zien. Druk op de knop AAN DE SLAG. 

Als u Outlook al had en u heeft er al een account op staan druk dan op het icoontje links bovenin. Daarna moet u op het icoontje onderin de lijst met e-mailadressen drukken.

Stap 2: Na het drukken op de knop komt u op het onderstaande scherm uit. Hier heeft u 3 opties: u kunt een persoonlijke e-mailadres invullen, inloggen met een google-account of een nieuw account maken. Wij kiezen de eerste optie: een personlijk e-mailadres invullen. Dit doet u door uw e-mailadres in te vullen in het bovenste balkje. Druk daarna op Doorgaan rechts onderin.

Stap 3: Nadat u op Doorgaan of account toevoegen heeft gedrukt komt u op een nieuw scherm waar u uit meerdere opties kan kiezen. U hoeft alleen naar de Geavanceerde keuzes te kijken. Hier staan 2 verschillende keuzes: IMAP en POP3. POP3 zorgt ervoor dat alle e-mails van de server worden verwijdert en deze e-mails download op uw telefoon. Door dit te doen zijn deze e-mails niet meer te bekijken op andere apparaten. Wij raden dus aan dat u IMAP gebruikt. Zo kunt u ook via andere apparaten uw mail bekijken.

Stap 4: Nu krijgt u een nieuw scherm te zien. Hier wordt er gevraagd om een aantal gegvens. De Weergavenaam en Beschrijving kunt u zelf invullen. Het maakt niet uit wat er in deze velden staat, maar in de velden E-mailadres en Wachtwoord moet u de de gegevens van uw e-mailadres invullen. Dus uw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord. Druk hierna op het vinkje rechts bovenin.

Stap 5: Nadat u op het vinkje heeft gedrukt gaat Outlook zelf alle overige instellingen goed instellen. Als dit allemaal gelukt is krijgt u een scherm dat bevestigd dat uw account is toegevoegd. Ook vraagt de app of u nog een account wilt toevoegen. Als u nog een account wilt toevoegen druk dan op Doorgaan. Zo niet druk dan op Overslaan.